Vår- och sommarkurs i fotografi

Kurs i fotografi

Missa inte att anmäla dig till kurserna i fotografi jag håller via ZOOM och på Munka Folkhögskola. Vårens kurs på ZOOM börjar 7 april och håller på i åtta veckor – onsdagskvällar kl 18-21.

Mer om kursen:

Tycker du om att fotografera och diskutera bilder tillsammans med andra? Vill du få inspiration till att utveckla ditt eget bildspråk och kanske hitta den röda tråden i ditt skapande? I så fall är du välkommen på digital distanskurs i fotografi på Munka folkhögskola. 

De åtta kurstillfällena kommer att ha olika teman, där vi fördjupar oss i olika fotografiska genrer och stilar. Vi tittar på bilder och pratar om hur fotograferna arbetar med berättande på olika sätt. En stor del av kursen kommer vi också att ägna åt vårt eget fotografiska arbete. Vi funderar över frågor som: Hur ser min kreativa process ut? Vad är det jag vill berätta och hur gör jag det på bästa sätt? Kan ny kunskap och samtalet med andra få mig att våga prova något nytt?

Mellan kurstillfällena arbetar vi med olika fotouppgifter som sedan mejlas till kursledaren och presenteras och diskuteras i gruppen. Du har också möjlighet att arbeta med ett längre fotografiskt projekt under kursen och få feedback på detta.

Läs mer och anmäl dig!

I sommar – 12-14 juli – håller jag också en kurs på plats på Munka Folkhögskola. Fokus där blir den kreativa processen.

Mer om sommarkursen:

En fördjupningskurs för dig som har fotograferat ett tag och vill ta dina bilder till en ny nivå. Kanske har du en idé om en bildserie/ett projekt du vill genomföra, kanske har du redan kommit en bit på väg? Kanske längtar du efter att få andras ögon på dina bilder?

Målet med kursen är att du ska komma vidare i din kreativa process, genom utvecklande fotouppgifter, inspirerande samtal och målmedvetet arbete. 

Under kursen får du möjlighet att visa och berätta om dina bilder/din idé/ditt fotografiska projekt. Du ges feedback och får en yttre blick från kursledaren och deltagarna utifrån olika analys- och samtalsmodeller. Vi diskuterar även vad som hindrar dig att komma vidare och arbetar med att riva dessa hinder genom konkreta uppgifter och övningar. Kursen är ett tillfälle att utveckla ditt arbetssätt och din förmåga att prata om dina bilder. 

Läs mer och anmäl dig!